“4. travnja što nam daje 40 dana traje”

Objavljeno: 04. travnja 2020. u 12:44h

“4. travnja što nam daje 40 dana traje”, kaže stara pučka meteorološka izreka koja bi se prema trenutnim prognostičkim modelima većim dijelom mogla čak i ostvariti.


Jutros je ponovno zabilježen mraz, no ipak je prosječno bilo značajno toplije u odnosu na jučer kada smo mjerili i do -5 °C. Slab mraz zabilježen je u Pazinu, Buzetu, Livadama te Ponikvama u unutrašnjosti otoka Krka. Najhladnije u Hrvatskoj bilo je planinskom na Zavižanu uz -4,4 °C.

Puše slaba do umjerena, ponegdje jaka bura, no usprkos vjetru dnevne temperature zraka osjetno su porasle. U podne se one penju do 20 °C koliko bilježe meteorološke postaje na Poreštini i Bujštini.

Idući dani ne donose nam značaju promjenu vremena. Bit će poprilično vjetrovito, no vjetar će (konačno) postupno slabjeti, a dnevne temperature zraka porasti iznad 20 °C. Jutra će biti svježija, ali mraz na svu sreću ne očekujemo.

Jače promjene vremena nema na vidiku – do daljnjega, a samim time ni kiše. Proljetna suša dodatno će se intenzivirati, a moguć je i rani početak požarne sezone. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti