Veliki požar kod Vodnjana, nekoliko desetaka požara u Dalmaciji!

Objavljeno: 16. srpnja 2017. u 17:01h

Veliki požar izbio je na području Batvači (između Peroja i Vodnjana) oko 10.30 sati. Na teren su do 12 sati izašli brojni vatrogasci, njih oko 40 sa 14 vozila iz pulske javne postrojbe i lokalnih DVD-a.


Požarom je zahvaćeno područje od oko 8 hektara šume i niskog raslinja, a ukoliko se vjetar ne smiri i vatru ne obuzdaju, biti će pozvan i kanader. Naime, bura prilično otežava gašenje požara. Policija je također odmah po dojavi na požarište uputila ophodnje, piše Glas Istre.

U Dalmaciji brojni požari

Kod Šestanovca požar nastavlja napredovati. Evakuirani su stanovnici Gornjih Kekeza. Do sada je izgorjelo oko dvjesto hektara guste borove šume, makije i niskog raslinja. Vatra prijeti zaseocima Merčepi, Vukušići i Ribičić. Index je razgovarao s jednim od vatrogasaca koji su na terenu. Kaže nam da je u Šestanovcu još uvijek ozbiljno. Nije ni blizu lokalizacije, čuvaju se kuće.

Na terenu je preko sto vatrogasaca s četrdesetak navalnih vozila. U pomoć su priskočili i stanovnici. Bura smeta gašenju koja na mahove puše preko sto kilometara na sat.

Gori i na Pagu:

Jutros je buknuo veliki šumski požar u mjestu Prpuša, u općini Šestanovac, kojega gase sve tamošnje raspoložive vatrogasne snage, doznaje se od vatrogasaca. Dojavu o požaru vatrogasci su dobili u 8.50 sati, nakon čega su na teren poslani pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Imotskog, Lovreća, Zagvozda, Omiša, Kučića, te Dugog Rata.

Požar je zahvatio šumski teren na kojem ima i nešto niskog raslinja i makije. Nedaleko od požarišta nalaze se i objekti i vatrogasci pokušavaju obraniti kuću po kuću, no problem je što na tom području puše jaka bura koja bi, osim što širi vatru, u svakom trenutku mogla mijenjati smjer. Jedan je vatrogasac završio na hitnoj.

Zbog tog je požara, odnosno gustog dima koji se širi s požarišta, zatvorena i cesta Cista Provo-Šestanovac, izvijestila je splitska policija.

Nešto iza 10.30 sati na Brodarici preko puta plaže Rezališta izbio je požar u neposrednoj blizini kuća. Jake vatrogasne snage izašle su na intervenciju. Borba s vatrom još traje, opasnost za najbliže kuće nije prošla, a u gašenje su se uključili i stanovnici te tursti koji vodom natapaju suhu travu i nisko raslinje u okućnicama (index.hr).

Komentiraj

Povezane vijesti