Po kotlinama središnje Istre jutros do -17°C, u plusu samo Palagruža

Objavljeno: 11. siječnja 2017. u 11:52h

Iza nas je vrlo hladno jutro, po kotlinama unutrašnjosti Istre uz temperature zraka i do -17°C.


Najhladnije na Pazinštini, jak mraz i uz more

Najniže temperature zraka jutros su zabilježene na Pazinštini. Najhladnije je kao što je i uobičajeno u sličnim situacijama bilo u Ivolima gdje je izmjereno -14,2°C, dok je u samom gradu Pazinu bilo -13,6°C. Prema neslužbenim mjerenjima, na pojedinim mrazištima temperatura zraka snizila se još pokoji stupanj Celzija ispod spomenutih vrijednosti, i do -17°C!

Pri tlu je bilo još i hladnije. Agrometeorološke postaje u Žužićima i Finidi (Tinjan) koje se inače ne nalaze na odveć hladnim mikrolokacijama zabilježile su -14°C, odnosno -15,3°C.

Jutro je iznimno hladno osvanulo i duž cijele obale, a pritom je najhladnije bilo na sjeverozapadu poluotoka. U Dajli i Umagu izmjereno je čak -10°C! Hladnih -7°C zabilježeno je u Rovinju, a slične vrijednosti mjerile su se i na pulskom području. Spomenimo da se i na otoku Krku temperatura zraka mjestimice snizila na -9°C, kao primjerice u Njivicama.

U plusu samo Palagruža

Od mjernih postaja DHMZ-a, samo na Palagruži jutros je izmjerena pozitivna temperatura zraka koja je iznosila tek 0,3°C. Najhladnije je bilo na Zavižanu uz hladnih -21°C, a hladno je bilo i na Puntijarki uz -17,6°C. Minimalna temperatura na Vojaku iznosila je -14,4°C, dok je na Platku bilo -18°C. (Petar Radovan/Istramet).

Komentiraj

Povezane vijesti