Obilna kiša potopila i Starigrad, Biograd, Bibinje te Ugljan

Objavljeno: 11. rujna 2017. u 15:48h

Snažna oluja jutros je poharala i Starigrad Paklenicu, mjesto koje se nalazi 40-ak kilometara od Zadra, Biograd na moru te Ugljan. Centar Starigrada je poplavljen pa se kroz mjesto ne može prometovati.


“Zbog iznimno velike količine padalina i poplavljenih kolnika veliki dio prometnica grada Zadra i šireg zadarskog područja (uključujući i Jadransku magistralu kod Starigrada, između Murvice i Zadra te Bibinja i Sukošana, županijsku cestu ŽC6007 Zadar-Ražanac) zatvorene su za promet. Savjetujemo vozačima da putovanje odgode do daljnjeg.”, poručuje HAK.

U samo nekoliko sati obilna kiša poplavila je cijeli otok Ugljan i ostale dijelove Zadarske županije.

Kiša i bujica poplavile su dvoranu i prizemlje OŠ Valentina Klarina u Preku, plivaju na deseci kuća, voda je ušla i u školu u Sutomišćici, poplavljeni su ugostiteljski objekti, trgovine, trajektno pristanište, urušena je cesta do Ugljana, potopljene su brodice. Kako je rekao načelnik Općine Preko Jutre Brižić, župan Zadarske županije vjerojatno će proglasiti elementarnu nepogodu jer je “to neviđena katastrofa”. Iz Županijskog centra 112 izvijestili su da su zatrpani pozivima građana te da imaju velik broj intervencija zbog obilne kiše. (index.hr).

Komentiraj

Povezane vijesti