Karta

Novosti na IstraMetu

Objavljeno: 03. lipnja 2011. u 01:09h

Zahvaljujući dobroj volji Igora Dobrače iz Rovinja grafički prikaz podataka je još malo obogaćen. Od prekjučer na karti možemo pratiti i temperaturu mora što je jako koristan dodatak, pogotovo u sezoni kupanja. Za sada su dostupni samo podaci iz Poreča – Marine, a dobra vijest je to što naši suradnici iz Malog Lošinja planiraju postaviti meteorološku postaju koja će međuostalom imati i dodatni senzor za mjerenje temperature mora. Tako će se na IstraMetu moći pratiti temperatura mora sa dvije odlične lokacije.


Druga korisna novost je da se za vrijeme dok neka postaja bilježi oborine (trend) na grafičkom prikazu pojave kapljice kiše. Time imamo trenutni uvid i u stanje sa oborinama (za one koji ne vole pratiti radarske slike).

Odlična vijest stiže i iz Brtonigle gdje nas član Grgur planira investirati u novu meteorološku postaju. Trenutna postaja djelomično je izvan funkcije jer je udar groma još lani uništio kišomjer, a spomenimo da je nedavno zbog nevremena nažalost otkazao i anemometar na meteorološkoj postaji u Pazinu koja više ne bilježi smjer vjetra. Pošto je riječ o malo skupljoj postaji koje više nema na domaćem tržištu riješenje će bit malo teže pronaći. No, Pazinjanima donosimo i jednu odličnu vijest. U sljedećim mjesecima će vrlo vjerojatno biti postavljena još jedna meteorološka postaja (u blizini službene postaje od DHMZ-a) i to profesionalna varijanta!

Grafički prikaz:

Komentiraj

Povezane vijesti