Noćas slijedi slabljenje vjetra, ali i izraženiji mraz

Objavljeno: 20. travnja 2017. u 12:02h

U noći na petak slijedi postupno slabljenje vjetra što će uz izostanak naoblake pogodovati izraženom noćnom ohlađivanju.


Usprkos obilju sunčanog vremena, temperature zraka u podne u unutrašnjosti Istre ponegdje ne prelaze ni 10°C, naročito se to odnosi na Žminjštinu. S obzirom da smo protekli tjedan sredinom dana mjerili i do 26°C, svakako je riječ o temperaturnom šoku.

Dojam hladnoće dodatno pojačava vjetar koji će iduće noći ipak postupno oslabiti. Slabljenje vjera omogućit će uvjete za noćno ohlađivanje, stoga sutra ujutro valja očekivati izražen mraz! Ukoliko se poklope svi čimbenici, temperaturne zraka u unutrašnjosti Istre mogle bi se sniziti i do -5°C na 2 m visine. Uz tlo vrijednosti bi mogle biti čak i niže, ponegdje po kotlinama i do -10°C!

Dnevne temperature zraka postupno će rasti, posebice u nedjelju, no jutra će ostati razmjerno hladna. Prema trenutnim prognostičkim modelima, u novi tjedan ući ćemo s uglavnom sunčanim vremenom uz primjerene temperature zraka. Buru i sjeverni vjetar zamijenit će jugo. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti