Nalet jakog snijega u središnjoj Istri i riječkom zaleđu, zimski uvjeti na cestama

Objavljeno: 12. veljače 2018. u 10:11h

Izražen oborinski val jutros je zahvatio Istru i Kvarner donoseći nalet umjerenog i jakog snijega u području iznad 200 metara nadmorske visine.


Kičer, video: Petar Radovan

U području gdje su se zadržale niže temperature zraka (Pazinština, Buzeština, dolina Mirne) snijeg se odmah počeo hvatati za podlogu, stoga se i promet odvija otežano. 

Snježni val uz stvaranje pokrivača zahvatio je i riječko područje, a pahulje su prolazno zalepršale čak i uz obalu.

Kastav, video: Željko Špoljarić

Prema izvještaju HAK-a od 10 h snijeg pada u sjevernoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, na širem riječkom području i unutrašnjosti Istre te u Gorskom kotaru.

Zimska oprema obavezna je na svim cestama na području grada Kraljevice i Bakra, općina Čavle, Jelenje, Viškovo, Klana, Kastav i Matulji te zaleđu općina Opatija, Lovran i Moščenićke Drage.

Temperature zraka u unutrašnjosti Istre i na riječkom području iznad 200 m.n.v. prave su zimske, a kreću se između -1 i 2 °C. Uz obalu je toplije, stoga pada kiša, temperatura zraka u 10 sati u Puli iznosi 5 °C, a Umagu 4 °C.

U nastavku dana još oborina

Sukladno najavama, u nastavku dana očekuju nas nove oborine. U unutrašnjosti Istre i u riječkom zaleđu iznad 250 m.n.v. padat će susnježica i snijeg, a uz obalu kiša.

Kasno navečer s jačim oborinama snijega ponovno može biti i u nižem području, lokalno čak i uz obalu. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti