Nakon kratkotrajne stabilizacije, stižu nove kiše

Objavljeno: 13. rujna 2017. u 13:49h

Nakon kratkotrajne stabilizacije vremena, stiže novo pogoršanje uz mjestimičnu kišu, pljuskove i grmljavinu te povremeno jak vjetar.


Današnje jutro osvanulo je vrlo svježe. Temperatura zraka pri tlu snizila se na samo 5,6°C koliko je zabilježila agrometeorološka postaja Finida na Tinjanštini. Što se tiče cijele zemlje, valja istaknuti Zavižan gdje se izmjereno 3°C. U Pargu je zabilježeno 4,8°C, a Puntijarci 6,3°C.

Nakon sunčanije srijede, u drugom dijelu četvrtka atmosfera će se ponovno destabilizirati uz mjestimičnu kišu i grmljavinske pljuskove, naročito u gorju i na riječkom području. Zapuhat će prolazno umjeren, na otvorenom moru jak jugozapadnjak uz povećanje valovitosti mora. Glavnina oborina prema većem dijelu modela očekuje se na krajnjem sjeveroistoku Istre.

Nestabilno vrijeme očekuje nas i u petak, te za vikend kada lokalno može biti obilnih količina kiše. Temperature zraka bit će ujednačene, a prosječne dnevne vrijednosti kretat će se oko prosjeka ili će biti malo niže, naročito od nedjelje.

Malo dugotrajnija stabilizacija koja bi potrajala 3-4 dana moguća je tek od idućeg utorka, na pošto je riječ o duljem prognoziranom terminu za detalje ćemo morati još malo pričekati. (P.R./IM).

Komentiraj

Povezane vijesti