Ledena Drava odnijela drvenu kućicu, obustavljena plovidba Dunavom

Objavljeno: 10. siječnja 2017. u 17:01h

Površina rijeke Drave već je danima zaleđena na mnogim mjestima, a jučer je na ušću rijeke Karašice u Dravu kod Osijeka kamerom uhvaćen jedan prilično nesvakidašnji fenomen.


Ledena Drava odnijela je jednu drvenu kućicu koja se nalazila uz obalu rijeke, a video na kojem se vidi kučica kako lagano klizi na ledenim blokovima objavljena je na Facebook stranici Udičarskog doma.

“Kućica sa ušća Karašice u Dravu ! Tko poznaje vlasnika neka mu javi! Mislim da se preziva Farkaš”, objavljeno je uz video na stranici Udičarskog doma.

Obustavljena plovidba Dunavom

Zbog izrazito niskih temperatura i pojave leda na Dunavu, Lučka kapetanija Vukovar odlučila je obustaviti plovidbu za sva plovila na području nadležnosti te kapetanije, sve do stvaranja uvjeta za sigurnu plovidbu.

Po riječima dežurnog službenika u Lučkoj kapetaniji Vukovar, zabrana plovidbe odnosi se na cijeli tok Dunava kroz Republiku Hrvatsku, od Batine do Iloka.

“Srbija je već proglasila zabranu plovidbom Dunavom kroz svoje područje, a mi smo to učinili u ponedjeljak u 12 sati”, rečeno je Hini.

Razlog zabrane plovidbe je niski vodostaj Dunava te led koji je po procjeni vukovarske Lučke kapetanije, prekrio 30-ak posto površine te druge po veličini europske rijeke koja kroz Hrvatsku protječe u dužini od 188 kilometara. (index.hr).

Komentiraj

Povezane vijesti