Trodnevna prognoza za Istru i Kvarner

Trodnevna prognoza za Istru, Kvarner i Gorski kotar.


Vremenska prognoza za danas PETAK - Pretežno oblačno vrijeme, na Kvarneru i u gorju uz mogućnost mjestimične slabe kiše. Puhat će većinom slab, u gorju povremeno umjeren jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 7 do 11 °C, dnevne vrijednosti između 12 i 15 °C.

Vremenska prognoza za sutra SUBOTA - Pretežno oblačno vrijeme uz mjestimičnu kišu, naročito poslijepodne i navečer kada će oborine jačati. Više kiše očekujemo na riječkom području. Puhat će umjereno jugo i jugozapadnjak, kasno navečer na otvorenom moru uz mogućnost olujnih udara. Jutarnje temperature zraka od 8 do 12 °C, dnevne između 13 i 15 °C.

Vremenska prognoza za prekosutra NEDJELJA - U noći oblačno vrijeme uz kišu. Sa zahladnjenjem kiša će u višem gorju brzo prijeći u snijeg kojeg može pasti 5-15 centimetara. Snijeg je izgledan i na Učki te dijelu Ćićarije, no ne očekuju se obilnije količine. Vrijeme će se postupno smiriti ujutro uz kidanje naoblake. Zapuhat će jaka bura, na poznatim lokalitetima prolazno s olujnim udarima. Temperature zraka ujednačene, dnevne vrijednosti kretat će se između 8 i 11 °C.