Foto/Video: Novo jako nevrijeme s olujnim vjetrom zahvatilo Istru

Objavljeno: 10. kolovoza 2017. u 18:09h

Nakon mirnog prijepodneva uz visoke temperature zraka i nesnosnu sparinu, novo jače nevrijeme tijekom kasnog poslijepodneva pogodilo je velik dio Istre.


 

Olujna superćelija koja se razvila još nad talijanskim kopnom u snažnoj jugozapadnoj visinskoj struji brzo je došla do Istre. Pritom je vjetar s južnih smjerova naglo okrenuo na sjeverozapadnjak i sjeverac, lokalno uz udare i do 85 km/h. Valovitost mora naglo je porasla, na otvorenom su valovi bili viši od 2 metra.

Nevrijeme je iznenadilo brojne nautičare, prema informacijama s terena više od 10 brodova zatražilo je pomoć samo od Poreča do Umaga, a poslani su brodovi talijanske obalne straže. U kopnenom području vjetar je rušio stabla, zaprimili smo dojave iz Pule i Lovrana gdje je kod bolnice iščupano veliko stablo.

Osim prolaznog vjetra, nalet nevremena nije donio značanije količine kiše koju željno iščekuje suha istarska zemlja, što je loša vijest za istarske poljoprivrednike.

Nestabilno vrijeme uz mogućnost razvoja jačih grmljavinskih ćelija pratit će nas i idućih dana. Detaljnije prognoze pratite u našem trodnevnom izvješću. (P.R./IM).

Shelf cloud zahvaća Novigrad, video: Alen Salamun

Umag, problemi na moru. Video: Mislav Miki Matijevic

Savudrija, video:Mislav Miki Matijevic

Mislav Miki Matijevic

Komentiraj

Povezane vijesti