Dio unutrašnjosti Hrvatske i gorja sutra će se zabijeliti, najtoplije u Istri

Objavljeno: 27. prosinca 2016. u 16:33h

Pravo proljetno vrijeme sutra će postupno prekinuti dotok vrlo hladnog zraka sa sjeveroistoka Europe uz mjestimičan snijeg u unutrašnjosti zemlje.


U unutrašnjosti i gorju snijeg

U srijedu ujutro oborine će se polako premještati sa sjeveroistoka zemlje prema zapadu. U nizinama unutrašnjosti pritom će biti susnježice i snijega, ali je u početku oborina moguća i kiša. Lokalno je pritom izgledno stvaranje snježnog pokrivača, u što se možete uvjeriti u prognozi našeg GFS modela.

Osim u gorju nisu izgledne značajnije količine snijega, no uz umjerenije oborine koje mogu iznenaditi može pasti i do 5 cm. Više oborina, a samim time i snijega očekuje se u Bosni i Hercegovini, naročito u višim planinskim predjelima.

Prema zapadu manje oborine

Do zapada Hrvatske, a samim time i do Istre oborine neće pristići. Uslijed prodora hladnog zraka istočnije, veći dio dana najtopliji dio zemlje bit će upravo istarsko područje. Puhat će većinom slab do umjeren sjeverozapadnjak. Tek kasno navečer i u noći na četvrtak sa Kvarnera će se proširiti jaka bura koja će donijeti dašak zime. (Petar Radovan/Istramet).

Komentiraj

Povezane vijesti